donderdag 28 juli 2016

Naam van mijn blog

Over de naam van mijn blog valt in eerste instantie niet veel te zeggen. Als het bijvoorbeeld "Greetje blogt" had geheten dan had ik nu wat meer te verklaren.


Toch zijn er wel wat gedachten aan gespendeerd hoor, ook aan de keuze om mijn eigen naam als blog naam te gebruiken. Andere opties daarvoor waren bijvoorbeeld a. de naam te gebruiken van intimi voor mij (Marietje of Marie), b. de naam welke mij door cliënten* is gegeven (Annemarieke of AM) of mijn nickname voor spelletjes (Pippie)
*dat leg ik later nog wel eens uit!

Ik wilde een blog om zo een plekje te creëren voor mijn vele gedachtenspinsels. Gedachtes over van alles en nog wat en welke weinig uitgesproken worden, ik ben namelijk niet zo'n kletsmajoor. Een persoonlijk blog dus.
Vervolgens heb ik allerlei quotes bekeken, erg zen en mindfull gericht, maar dat voelde toch als "gejat" en daarom niet als eigen. Helemaal loslaten kon ik het toch ook weer niet en daarom is de ondertitel van mijn blog leef het leven.
Dat is eigenlijk een gek motto als je erover nadenkt: je kan niet anders dan dat toch?
Voor mij is het echter wel een ding (lees: valkuil), ik kan zo opgaan in de waan van de dag (verplichtingen) en in mijn hoofd (gedachten) dat ik niet meer het gevoel heb dat ik leef, maar geleefd wordt. Kortom: het schrijven van deze blogs draagt bij aan meer persoonlijk welzijn.

en tegelijkertijd hoop ik dat het lezen van deze blogs bijdraagt aan jullie welzijn! ;-)


Dit is blog nummer 1 van de #30DayBlogChallengeNL

1 opmerking: